Arkitektens beskrivelse 

Boligprosjektet Giljehagen har en sentral plassering midt i Ski sentrum med kort avstand til både torget, Ski Storsenter og Ski stasjon.

Planlagt bebyggelse inneholder i alt 52 to-, tre- og fire- roms eierleiligheter fra 37 kvm. til 130 kvm., fordelt på to bygningsvolumer. Blokk A henvender seg til Idrettsveien i nord, og blokk B vender mot Torgveien i syd.

Materialvalg og utforming av fasader
Det vil bli benyttet en variert materialpallett av god kvalitet som vil gi fasadene kontrast, varme og glød. På tross av at de to byggene har samme materialitet og dimensjon, har de hver sin identitet med hensyn til utforming. Dette skaper en naturlig variasjon, og gjør dette til et innholdsrikt og spennende kvartal å bo i. 

Leiligheter som passer for alle 
Både leilighetssammensetning og beliggenhet gjør at bebyggelsen vil kunne favne et bredt spekter av beboere; alt fra yngre, førstegangsetablerte uten barn til de godt voksne som kanskje forlater eneboligen sin til fordel for et enklere liv i leilighet midt i byen. For her ligger alt godt til rette for alle, både for jobbpendleren og for pensjonisten som ønsker en lettvinn tilgang til de tilbudene og fasilitetene et nærmiljø i Ski sentrum har å by på.

Grønne og frodige fellesarealer 
Bebyggelse og tomt har fotgjengeratkomst via portrom, både fra Idrettsveien og fra Torgveien. Begge portrommene leder inn til det flotte gårdstunet mellom bygningene, som tilbyr frodige felles uteoppholdsarealer med variert beplantning og sandlekeplass i et godt skjermet uteareal.

Fra portrom og gårdstun har man tilgang til de to bygningsvolumenes separate oppganger, som alle via trapp og heis, er knyttet sammen med felles parkerings- og bodkjeller som har kjøreatkomst fra Torgveien i syd. Trapp og heis går opp til felles takterrasse på toppen av hvert bygg, med hyggelig hagepreg, gode solforhold og integrerte benker – et sted for utendørs rekreasjon og hvile i solrike omgivelser med utsikt. 

Tilrettelagt for god bevegelighet og framkommelighet
Samtlige boenheter har trinnfri adkomst både via inngangspartiene og via parkeringskjelleren. Det er også trinnfri adkomst til felles uteoppholdsarealer. Alt dette skaper hensiktsmessige forhold for bevegelighet og framkommelighet.

Alle leiligheter vil få gode dagslysforhold inne, i tillegg til balkonger eller terrasser mot syd, og alle bortsett fra seks av de minste leilighetene, er utformet som tilgjengelige boenheter for rullestolbrukere. Prospektet beskriver, utover dette, hver enkelt leilighet i detalj. I Giljehagen ligger alle forhold til rette for at beboere skal kunne trives!

HALVORSEN & REINE AS